<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=91701&amp;fmt=gif">

Blogi

Tarina Mtechin muutoksesta – tiiminvetäjän näkökulma

Kirjoittaja Mtech on 4.4.2018 10:00

Nopeammin, kustannustehokkaammin, tiiviimmässä yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Tästä se lähtee.

Mtech Digital Solutions Oy on biotalouden digitaalisiin ratkaisuihin erikoistunut toimittaja. Yritys on luonut it-ratkaisuja Suomeen jo vuosikymmenten ajan ja osaamisensa vuoksi menestyy myös kansainvälisillä markkinoilla. Yksi Mtechin pitkäaikaisimmista asiakkaista on Faba, eli osuuskunta, jonka toiminta perustuu naudanjalostukseen, nautojen lisääntymiseen ja terveyteen sekä eläinaineksen tuottavuuden kehittämiseen. Työn tekemiseen tarvitaan suuri määrä erilaisia sovelluksia, joista suurimman osan kehityksestä ja ylläpidosta Mtech vastaa. Digitaalisia palveluita tarvitaan esimerkiksi keinosiemennystoiminnan reittioptimointiin ja siemenvarastojen hallintaan, jalostusarvosteluihin, rakennearvosteluun, nautojen kantakirjaamiseen sekä jalostussuunnitteluun.

Jatka lukemista

Aiheet: Ketterä kehitys, Ohjelmistokehitys, Projektit

KAASUA-projekti edistyy - tiimit muutoksen keskellä

Kirjoittaja Mtech on 5.3.2018 8:55

Aiemmassa blogissa kerroimme lyhyesti syksyllä käynnistyneestä KAASUA-projektista ja pilotoitavasta ketterän kehityksen mallista. Projekti on sittemmin edennyt vaiheeseen, jossa ketterän kehityksen malli on otettu käyttöön muissakin Mtechin tiimeissä. Tämä on aiheuttanut muutoksia työtapojen lisäksi tiimien kokoonpanoihin ja työtiloihin.

Jatka lukemista

Aiheet: Projektit, Ohjelmistokehitys, Ketterä kehitys

Ketterä kehitys Mtechissä – case Faban varastonhallinta osa 2

Kirjoittaja Mtech on 30.11.2017 14:06

Osassa 1 kerroimme perustietoja uuden ketterän kehityksen mallin pilotistamme. Jos et ole vielä lukenut osaa 1, löydät sen täältä: http://blogi.mtech.fi/kettera-kehitys-mtechissa-case-faban-varastonhallinta-osa-1

Miten kaikki sitten käytännössä toimii?

Varastonhallintaprojektin tiimi koostuu Mtechin kehitystiimistä eli kolmesta täysiaikaisesta ja yhdestä osa-aikaisesta ohjelmistokehittäjästä, suunnittelijasta, testaajasta ja projektipäälliköstä sekä asiakkaan eli Faban edustajasta, tuoteomistajasta. Triarin konsultti tukee tiimiä koko projektin ajan. Tiimille on projektin ajaksi varattu Faban neuvotteluhuone omaksi yhteiseksi työskentelytilaksi, jotta viestintä tiimin kesken ja asiakkaan kanssa on ketterän kehityksen mallin mukaan mahdollisimman suoraa ja tehokasta.

Jatka lukemista

Aiheet: Ohjelmistokehitys, Projektit

Ketterä kehitys Mtechissä – case Faban varastonhallinta osa 1

Kirjoittaja Mtech on 17.11.2017 10:18

Mtechissä on syksyn 2017 aikana pilotoitu menestyksekkäästi ketterän kehityksen mallia. Mtech käynnisti alkusyksyllä Triari Oy:n kanssa yhteistyössä KAASUA-projektin, jonka tavoitteena on kehittää ja ketteröittää Mtechin projektitoimintaa. Projektin aikana tunnistetaan ja kuvataan projektitoiminnan palvelun keskeiset ja kriittiset vaiheet, rakennetaan tuloksellinen toimenpiteiden työnkulku ja kehitetään ohjelmistotiimin toiminnan laatua jatkuvan oppimisen avulla. Yhdessä Triarin konsulttien kanssa on luotu Mtechille sopiva ketterä toimintamalli. Uutta ketterää toimintamallia kehitetään ja testataan käytännössä Faban kanssa varastonhallintaohjelmiston kehitysprojektissa. Mtechissä ketterän kehityksen mallia hyödynnetään nyt ensimmäistä kertaa tilaajalle tehtävän tuotteen kehityksessä.

Jatka lukemista

Aiheet: Projektit, Ohjelmistokehitys