<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=91701&amp;fmt=gif">

Blogi

Kuluttajille läpinäkyvyyttä ja toimijoille kustannussäästöjä – ruokaketjun viemisestä digiaikaan hyötyvät kaikki

Kirjoittaja Mtech on 19.1.2018 15:42

Digitalisaation ja automaation avulla tuotteiden kulku ruokaketjussa on entistä helpompaa ja tehokkaampaa jäljittää. Mtech tarjoaa yhteistyötä ja kumppanuutta yrityksille, jotka haluavat siirtyä nykyaikaan ja viedä ruokaketjun jäljitettävyyden sekä osaamisen digiaikaan.

Yhä useampi kuluttaja on nykyään kiinnostunut ruokansa alkuperästä. Kuluttajien kiinnostus rohkaisee ruokaketjun toimijoita kehittämään tuotteidensa jäljitettävyyttä, eli seurantaa elintarvikeketjussa aina pellolta myyntipaikkaan. Kun tuotteen kulku ruokaketjussa on jäljitettävissä, myös yrityksen läpinäkyvyys ja luotettavuus paranevat.

Jatka lukemista

Aiheet: Tapahtumat, Digitalisaatio

Digitalisaatiolla potkua paikalliseen ruoantuotantoon

Kirjoittaja Mtech on 9.1.2018 8:00

Olemme aiemmassa blogiartikkelissa kertoneet biotaloudessa piilevän valtavasti potentiaalia: alalle on jo kehitetty lukuisia erilaisia teknologisia sovelluksia ja palveluja, jotka edesauttavat koko toimialan kilpailuetua. Digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia ei kuitenkaan ole vielä hyödynnetty täysimittaisesti, ja alalla on edelleen tulevaisuus täynnä mahdollisuuksia.

Mutta miten esimerkiksi paikallinen ruoantuotanto tai perinteinen elintarvikeala voivat hyötyä digitaalisesta kehityksestä?

Jatka lukemista

Aiheet: Digitalisaatio

Digitalisaatio tehostaa viljakauppaa

Kirjoittaja Jyrki Hakala on 2.1.2018 7:15

Viljakaupalla on Suomessa pitkät perinteet. Täällä tuotannossa panostetaan laatuun – esimerkiksi suomalaisella kauralla on ulkomaita myöten hyvä maine! Menestyksen takaamiseksi myös tulevaisuudessa tulee panostaa toiminnan kehittämiseen ja laadukkaaseen viljan tuotantoon.

Jatka lukemista

Aiheet: Digitalisaatio

Toimialaosaamisen merkitys IT-hankkeissa

Kirjoittaja Mtech on 12.12.2017 8:21

On toimialana sitten elintarvikkeiden valmistus, kasvinviljely, metsätalous, kuljetus tai mikä tahansa ala, on IT-projekteissa kumppanin osaaminen toimialueesta tärkeää. IT-toimittajan puutteellinen osaaminen on riski, joka vähintään hidastaa projektin etenemistä ja vaikeuttaa yhteistyötä. Kumppanin osaaminen toimialasta onkin yksi osa-alue, joka edesauttaa IT-hankkeen onnistumista. Mutta miten tämä käytännössä näkyy yhteistyössä toimittajan kanssa?

Jatka lukemista

Aiheet: Digitalisaatio, Ohjelmistokehitys

Miten digitalisaatio näkyy biotaloudessa? Tärppejä tulevaisuuteen

Kirjoittaja Markku Laak on 26.9.2017 12:10

Kestävä kehitys on nykyään kaiken asiallisen tulevaisuuden suunnittelun pohjana. Tavoitteena on luoda maailma, jossa luonto ja ihminen elävät tasapainossa sekä keskenään että itsensä kanssa. Tässä oleellisessa roolissa ovat cleantech ja digitalisaatio, jotka yhdessä tarjoavat lukuisasti keinoja kestävän kehityksen toteuttamiseen.

Jatka lukemista

Aiheet: Digitalisaatio