<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=91701&amp;fmt=gif">

Blogi

Kartta on tärkeä työkalu niin suunnistajalle kuin myyntitykillekin

Julkaissut Mtech 31.5.2018 13:27

Suunnistaja Olli Ojanahoa kartat ovat kiinnostaneet pienestä asti. Hyvällä kartanlukutaidolla on ollut osansa, kun urheilija on viime vuosina rohmunnut hienon mitalisaaliin nuorten MM-kilpailuista. Kartasta ja sen lukutaidosta on hyötyä muuallakin kuin suunnistuksessa. Parhaimmillaan ne ovat monipuolisia työkaluja liikkuvan ihmisen tarpeisiin. MtechMap on tästä hyvä esimerkki.

Nuorten MM-kilpailuista kuusi kultaa, yksi hopea ja kaksi pronssia. Harvalla nuorella suomalaisurheilijalla on yhtä komeaa mitalisaalista kuin suunnistaja Olli Ojanaholla.

Ojanaho on kotoisin Rovaniemeltä, joten Ounasvaaran mäkiset rinteet tulivat lapsuudessa tutuiksi. Suunnistus tuli kuvioihin varhain, ja viisivuotiaana Ojanaho meni jo ensimmäisiin suunnistuskisoihinsa. Rovaniemeläinen suunnistusseura, Ounasvaaran hiihtoseura, vaihtui vuoden 2016 syksyllä Helsingin Suunnistajiin.

Nykyisin Helsingissä asuva Ojanaho kilpailee nyt ensimmäistä vuotta täysipainoisesti miesten maajoukkueessa. Seuraava isompi haaste nuoren urheilijan uralle löytyy Latviasta.

”Latviassa käydään elokuussa suunnistuksen MM-kilpailut. Niihin pyrin valmistautumaan mahdollisimman hyvin ja olemaan kauden parhaassa kunnossa. Pidemmän tähtäimen tavoitteeni on suunnistuksen maailmanmestaruus.”

Ojanaho

Olli Ojanaho tutustumassa MtechMapiin - karttapohjaiseen CRM-sovellukseen. Mtech Digital Solutions sponsoroi Helsingin suunnistajia, joihin myös Ojanaho nykyään kuuluu.

Suunnistuksessa kiehtoo yllätyksellisyys

Niin kuin monella lupaavalla urheilijanuorella, myös Ojanaholla kulki aluksi useampi urheiluharrastus suunnistuksen rinnalla. Jalkapallo- ja jääkiekkotreenimerkinnät alkoivat kuitenkin vähitellen vähentyä kalenterista. 10-vuotiaana Ojanaholle oli jo selvää, mikä on hänen ykköslajinsa.

”Suunnistuksessa kiehtoo se, että jokainen kisa on niin erilainen. Ei voi etukäteen tietää, millainen rata on.”

Ojanaho on aina ollut hyvin kiinnostunut kartoista. Hän suunnitteli ja piirsi jo 12-vuotiaana itse karttoja isänsä tietokoneelta löytyvällä karttaohjelmalla. Koulussa maantieto oli luonnollisesti yksi lempiaineista.

”Kartoissa herää ehkä sellainen seikkailunhalu. Jos näkee esimerkiksi suunnistuskarttoja sellaisista paikoista, joissa ei ole ennen käynyt, niin tekee mieli mennä tutkimaan aluetta”, Ojanaho kuvailee.

Kartat myös auttavat Ojanahon mukaan hahmottamaan maailmaa, sillä niissä asiat esitetään selkeässä ja visuaalisessa, usein helpommin ymmärrettävässä muodossa. Ei siis ihme, että moni meistä käyttää karttaa eri muodoissaan lähes päivittäin – oli sitten suunnistaja tai ei.

Kartat voivat kertoa paljon muutakin kuin reitin määränpäähän. Parhaimmillaan ne voivat olla monipuolisia työkaluja liikkuvan ihmisen tarpeisiin. MtechMap on tästä hyvä esimerkki.

Asiakas- ja paikkatieto samassa paketissa MtechMapissa

Helsingin Suunnistajia sponsoroiva Mtech Digital Solutions on Ojanahon tapaan vihkiytynyt karttaosaamiseen. Mtechin lanseeraama MtechMap on erityisesti myyntiorganisaatioille ja myynnin johdolle suunnattu karttapalvelu, joka yhdistää asiakastiedon ja paikkatiedon samaan pakettiin.

Mtechin karttasovelluksen ideana on näyttää yritykselle tärkeät asiakas- ja myyntitiedot kartalla. Tietoja voidaan suodattaa ja analysoida erilaisilla hakukriteereillä, esimerkiksi muodostamaan asiakaskohderyhmiä tai alueellisia myyntivolyymejä ja visualisoimaan ne kartalle. Hinta on alle 10 euroa kuussa per käyttäjä.

”Palvelun on tarkoitus tehdä liikkuva myyntityö mahdollisimman helpoksi ja tehokkaaksi. Tämä on kuin nykyaikainen CRM- eli asiakkuudenhallintatyökalu, joka toimii kartalla”, Mtechin digijohtaja Markku Brummer kiteyttää.

MtechMapin avulla myyjä voi hoitaa lähes kaiken asiakastapaamisten ulkopuolisen työn yhdestä ja samasta sovelluksesta. Palvelusta voi asiakastietojen tarkastelun lisäksi esimerkiksi tutustua asiakkaan nettisivuihin, soittaa ja pitää yhteyttä asiakkaaseen, navigoida asiakkaan luo ja tehdä asiakastapaamisten muistiinpanot. Kaikki tämä onnistuu helposti kartalla näkyvien asiakkaan tietojen avulla.

ojanaho2

MtechMap on suunniteltu käytettäväksi ensisijaisesti kännykässä. Sovelluksen uusin versio julkaistaan virallisesti uudella nimellään 18.6.

Uusi nimi, uudet ominaisuudet

MtechMap on jatkuvasti kehittyvä ja päivittyvä palvelu. Jatkossa sovellukseen on tulossa uusina ominaisuuksina kalenteriominaisuus, joka näyttää työtehtävät havainnollistavana työjonona ja muistuttaa tapaamisista, sekä muun muassa mahdollisuus kuitata ja lähettää automaattisesti laskutukseen tehty työ.

Myös palvelun kohderyhmä laajenee tulevaisuudessa.

Toistaiseksi myyjä näkee palvelussa siihen itse antamansa asiakasyhteystiedot, mutta jatkossa palvelun on tarkoitus näyttää myös potentiaalisia asiakkaita tai palveluntarjoajia. Yritys voi esimerkiksi ostaa näkyvyyttä omalle kohderyhmälleen MtechMapista ja pyrkiä näin lisäämään myyntiä.

”Karttasovelluksen nimi oli aluksi MtechSalesMap. Nimi lyhennettiin MtechMapiksi, koska haluamme tarjota palvelua jatkossa kaikille palveluntarjoajille, ei vain myyjille”, Brummer kuvailee.

Topics: Markkinointiyhteistyö, Tuotteet, MtechMap